In 1978 kwam Kapelaan Maas op het idee samen met een aantal andere mensen, waaronder ons erelid Anjola Dackers, een koor op te richten. Niet zomaar een koor, nee…. een koor voor jongeren vanaf 12 jaar met de naam Jongerenkoor Amby. Jongerenkoor Amby (JKA) heeft in oktober 2011 een naamswijziging ondergaan en is sindsdien bekend als Vocalgroup Mes Amie.

koor

Vocalgroup Mes Amie staat onder leiding van Dirigent Paul Lemmens en telt ± 50 zingende leden begeleidt door een vijftallig combo. Vocalgroup Mes Amie zingt o.a. in de parochiekerk te Amby, het Parcours in de binnenstad, Magisch Maastricht, de 3-koningenstoet en diverse evenementen. In 2018 presenteerde we ons eerste concert “Journey of Dreams” in de Bonbonnière. Inmiddels zijn we gestart met een nieuw project “ Music at the Museum” dat we zullen uitvoeren in 2023.

Naast zingen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd door onze activiteitencommissie o.a. : Escaperoom, barbecue avonden, wandelingen/speurtochten, quiz avond en karaoke. We nemen actief deel aan verschillende evenementen door bijvoorbeeld bardienst te draaien tijdens een carnavalsbal, garderobe beheer, meewerken tijdens de Iron man en uithelpen bij verenigingen.